pondělí 8. května 2017

POSTŘIŽINSKÝ CYKLOOTVÍRÁK

Už loni jsem chtěl vyrazit na Postřižinský cyklootvírák, ale nějak to nevyšlo. Letos už jsem musel. Tuto sobotu 6.5.2017 jsem tedy vyrazil směr Nymburk a místní pivovar, kde tradičně pořádají otevíračku sezóny. V dnešní době už celkem masová akce. Jedná se o pohodovou vyjížďku po březích řeky Labe. Čeká na vás pět zastávek v místních hospůdkách, kde si koupíte pivo Postřižiny a dostanete razítko na pivní tácek. Vyrážím tedy v sobotu ráno vlakem směr Kolín. Z Kolína pak po vlastní ose směr Nymburk. Jedu po Labské stezce. Všude samá rovina, tak cesta pěkně odsejpá. Z Kolína až do Libice nad Cidlinou se jede terénem. Z Libice pak už po asfaltové cyklostezce. Nikdy bych neřekl, že mě bude bavit jet po rovině a po asfaltové cyklostezce. Kolem Labe je to fakt zážitek. Je na co koukat.
Do Nymburka přijíždím akorát na začátek. V prostranství pivovaru to fakt žije! Pivo teče proudem, muzika hraje, super atmosféra. Cyklistů mraky. Jdu se tedy zaregistrovat. Dostávám samolepku a pivní tácek. Jsem přesně tisícípětistý navštěvník. Jako dárek dostávám brašnu :D. To mne hodně pobavilo :D.

 
Pivovar a hromady cyklistů

Dám si jedno pívo a čekám, až ty mraky cyklistů vyjedou. Je to opravdu masovka. Teším se moc na Kersko, kde mne čeká první zastávka a to rovnou v hostinci Hájenka, známá z filmu Slavnosti sněženek. Jelikož miluju Hrabala, nemužu se dočkat, až Kersko navštívím.



Postřižinský pivovar.

Vyjíždím tedy směr Kersko. Cesta vede po uzké cestě. Jedeme jeden za druhým. Potkávám kolegu na skládačce. Okamžitě si máme o čem vyprávět. Povídáme si až do Kerska k Hájence. Hájenka je totálně v obležení, uf....fronta na pívo. Kupuju pro jistotu raději dvě :). Je fakt nádherně. Všude borovice, chatičky, no bomba. 



Hájenka

Kersko je fakt krásný!

Hájenka v Kersku

Truchu jiný kolo

Svatojosefský pramen. Výborna voda!

Po chvíli zevlování jedu dál. Už se to pěkně roztáhlo a nejedu v koloně. Do Semic je to kousíček a mne čeká další pívo v hostinci U Irenky. Postřižinské chutná! Tady potkávám kamaráda Martina z Vepříkova. Je tady s celým cyklistickým klubem Vepříkov. Dál jedu s nima. Pohodička, pohoda. Přes Litolský most přejíždíme Labe na druhou stranu. Řidiči nechápou, těch cyklistů jsou fakt davy! Rychle ze silnice pryč a po druhém břehu si to štrádujeme směr Kostomlaty. Stezka je hliněná a celkem dlouhá. V Kostomplatech už mám pořádnou žížu. Ve vesnici jsou ale hned dvě zastávky. Hospoda Na place a asi 400 m Sokolovna. Postřižiny opět luxusní a já už taky celkem luxusní :)).
Do pivovaru přijíždím na večer. Vzadu za pivovarem rozbíjím tábor hned vedle cykloklubu Vepříkov, který zde také přespává. Povídáme do noci. Super nálada!


Zelený čajík bodne


Ráno vydatná snídaně a zelený čaj. Pak už balím, loučím se a vyrážím zpět na Kolín. Je krásné počasí a jede se výborně! Tahle cyklostezka je fakt skvělá. Všude kolem zahrádky s občerstvením, kempy, mosty, no fakt paráda. Na soutoku Cidliny a Labe se stavuju na jedné zahrádce. Oběd musí být. Pak už se loučím s Labem a přejíždím na cyklostezku směr Kolín.


BélaLabe

Kdo bude rychlejší?

2.labská cyklostezka

V Poděbradech

Soutok Cidliny a Labe. Takovej divnej autobus na vodě :).



Do Kolína dorážím tak akorát na vlak. Skvělá cesta! Tohle byl skvělej víkend a na Postřižinský cyklootvírák určitě stojí zato vyrazit. Ta atmosféra je fakt úžasná! Jo, letos na podzim ještě pořádají Cyklozavírák..tam musím taky! Určitě doporučuju všem a to i s dětma. I děti to v pohodě dají. Příště je beru s sebou. A vy doražte taky, tahle akce fakt stojí za to!!! www.cyklootvírák.cz.
Najeto: 130km


Kolín

Žádné komentáře:

Okomentovat