pátek 15. září 2017

BASAMA SAKPAK SEAT BAG








Chceme vám představit náš nový produkt. Je to podsedlovka z naší produktové řady s označením SAKPAK s objemem až 15 L. Je vyrobena z těch nejkvalitnějších, nejodolnějších materiálů, při zachování velice nízké váhy. Jedná se o systém postroje a samostatného vaku.
Začneme tím, že si povíme o výhodách tohoto systému.








SYSTÉM POSTROJ + VAK
Tento systém je velice praktický a patří mezi nejžádanější mezi cyklotrampy. Na kolo se přidělá pouze postroj a samotný vak se potom vkládá do postroje nebo odnímá z postroje. Při vybalování nebo balení vaší výbavy, se s vakem velice snadno manipuluje a vybalování a balení je velice rychlá záležitost. S klasickou brašnou s popruhy se manipuluje mnohem hůře. Hlavně při uchycení brašny na kolo, když je brašna plná. U tohoto systému postroj + vak je manipulace jednoduchá, snadná a rychlá.





POSTROJ 
Postroj je vyrobený z těch nejlepších materiálů. Ze všech stran jsou použity výztuhy, aby vak v brašně dobře seděl. Postroj je tvarovaný tak, aby pasoval pod sedlo co nejlépe. K montáži brašny pod sedlo není potřeba nosič! Uchycení je klasické pomocí dvou přezek a pásku z odolného materiálu, pro velkou nosnost. Dále pak dvě stavitelné přezky, které jsou zabezpečeny CAMLOCK systémem, aby se nepovolovaly. K sedlovce je postroj uchycený jedním suchým zipem, který dostatečně drží a montáž je tedy rychlá a jednoduchá. Z horní i spodní části je postroj opatřen popruhy s oky pro přichycení dalšího materiálu. Vak se do postroje upíná pomocí dalších dvou popruhů. Popruhy jsou snadno stavitelné a tím se dá lehce měnit objem vaku. Postroj je opatřen plastickým logem Basama.







VAK
Jsme opravdu rádi, že tenhle materiál můžeme pro naše vaky používat! Vak je vyroben z vodotěsného materiálu. Materiál je lehce poddajný, dobře se do něj věci ukládají. Díky vlastnostem materiálu, vak dobře drží tvar. Je snadno omyvatelný a neodírá se! Nízká váha je samozřejmostí. Vak je ergonomicky tvarovaný tak, aby v postroji dobře seděl. Dovolili jsme si na vak použít takový náš nápad, kterému říkáme PEAR SHAPE. Vak má totiž tvar hrušky! Za postrojem se vak rozšiřuje do stran! Vak nejenom v postroji lépe drží a nijak se nekrabatí, ale jeho objem jsme tak zvětšili o další příjemný litr! Objem u vaku se mění zarolováním zadní části. Vak má na maximum objem krásných 15L! Vak je opatřen reflexními prvky v podobě reflexních pásků na zavírání vaku a reflexním logem Basama na straně vaku.







 MATERIÁLY
Jak jsem již psal, celá brašna je vyrobena z těch nejlepších, nejodolnějších materiálů, které se na výrobu bikepacking brašen používají. Postroj je vyrobený z materiálu XPACK VX 21, což je špičkový materiál pro výrobu brašen. Jedná se o voděodolný, oděruvzdorný a lehký materiál, vyztužený skleněnými vlákny. Matriál skvěle drží tvar a nijak se nevytahuje. Na místech, kde hrozí prodření, je použit materiál vyrobení v České republice - Betexin 1200D s PVC zátěrem z vnitřní strany. Materiál je voděodolný a odolný proti oděru. Pod sedlem, kde se brašna dotýká ližin a dochází asi k největšímu tření, je brašna opatřena materiálem Udineza, což je též český výrobek s maximální odolností proti oděru. Z toho samého materiálu jsou vyrobené i popruhy, kterými se brašna uchytí k sedlu a sedlovce. Dále je brašna opatřena popruhy a přezkami, které jsou dimenzovány na velkou zátež.
Vak je vyrobený též z českého materiálu Domestino s oboustranným nánosem, který je vodotěsný i při vysokém tlaku. Je extraodolný proti oděru. Výrobce píše v technických datech – NEODÍRÁ SE! Je též odolný vůči extrémním teplotám. Materiál je ohebný a dobře poddajný, tedy se dobře plní věcmi a v postroji velice dobře drží a přizpůsobí se tvaru.








NA CO JE BRAŠNA VHODNÁ?
S brašnou můžete vyjet na jednodenní výlet i několikadenní expedici. Vak se dá zarolovat a můžete tak maximálně snížit objem. Brašna pod sedlem dobře drží, i když je v brašně jen minimum obsahu. Vždy je ale lepší brašnu naplnit a pak zarolovat na těsno. Pak brašna drží pod sedlem na pevno a nijak se na kole nehýbe a to i v náročném terénu. Do brašny se především dává oblečení a skladné, lehčí věci. Na dno vaku dávejte těžší věci a k vkládacímu otvoru věci nižší váhy. Na brašně jsou další poutka, kam pomocí popruhu můžete připnout i další věci, jako například sandále, karimatku atd.
VÝHODY BRAŠNY BASAMA SAKPAK SEAT BAG
- především montáž brašny bez potřeby nosiče - snadná montáž a demontáž postroje na kolo a z kola (systém postroj + vak) - jednoduché a rychlé vkládání a snímání vaku do postroje a z postroje - jednoduché ukládání a vyndání věcí do vaku a z vaku mimo kolo - namontovaná brašna jen minimálně ovlivní jízdní vlastnosti kola - možnost jízdy s brašnou i v náročném terénu - možnost měnit jednoduše objem brašny (až 15 L) - brašna je maximálně voděodolná! Vlhkost se může dostat do vaku pouze švy a to jen při dlouhodobému vystavení brašny intenzivnímu dešti - možnost upevnění materiálu i na brašnu - možnost upevnění blikačky na popru.








SPECIFIKACE
Materiál: XPACK VX 21, BETEXIN, DOMESTINO  
Výška: 16 cm  
Délka: 50 cm  
Objem: až 15 L  
Možnost uložení: vše pro bikepacking a expedice.  
Místo uchycení: pod sedlo  
Váha komplet postroj + vak: pouze 450 g
Naše 100% ruční výroba! Vyrobeno v České republice s láskou k bikepackingu.



 

Žádné komentáře:

Okomentovat